12.10.2015 u 12:05
Prva svađa sa curom: kako ju preživjeti?

Postoje parovi koji su uvjereni da se nikada neće posvađati. Postoje i ljudi koji vjeruju da je Djed Mraz stvaran. Prva svađa je neizbježna, ali ona nije nešto čega se treba užasavati. Ona ne znači da si ne pašete, ni da morate prekinuti - ona samo znači da ste sasvim normalan par. Prvu je svađu lako preživjeti, ako se držiš ovih pravila.

Nemoj se praviti da je sve u redu

Neki će se muškarci praviti da je sve baš kako treba i neće prigovarati, jer se boje da će izgubiti ženu, ako pokažu da su od krvi i mesa. Ako to radiš, nikada nećeš stvoriti čvrstu vezu sa svojom curom, jer on neće vidjeti što te pokreće, što te živcira, zbog čega si ti - ti. Ako ti nešto smeta, reci to jasno i glasno - rasprava nije nužno svađa, a čak i ako se u to pretvori, bolja je od toga da samo šutiš i glumiš.

Nemoj prebacivati krivnju na nju

Ako je nešto napravila, naravno da joj moraš to reći, ali jako je važno kako ćeš joj to reći. Pristup: "Zašto si napravila to, to i to?" - nikako nije dobar jer ona samo čuje da je bila u krivu, zbog čega se zatvara u sebe i više te ne sluša. Radije reci kako si se ti osjećao zbog nekih stvari u kojima misliš da je pogriješila i ponudi joj način kako da to ispravi. Inače će imati osjećaj da učitelj u školi viče na nnju jer nije napisala zadaću.

Ispričaj se

Ako si u krivu - obavezno, a čak i ako misliš da si u pravu, ponudi opciju da imate drukčije stavove. Cilj svađe nije pobijediti osobu s kojom se svađamo - cilj je izgladiti situaciju i vratiti se u normalu. Ponekad je bolje napraviti kompromis i reći da smo u krivu čak i ako nismo. Samo moraš odlučiti je li ti važnije biti u pravu, ili biti sretan.
izvor: index.hr/kameleon.ba