29.09.2015 u 11:24
Povratak kultne serije Dosjei X: Zbog čega smo zabrinuti?
Potvrđen je povratak koji nitko nije očekivao: Mulder i Scully će ponovno doći na ekrane u novoj sezoni koja će brojati šest epizoda. Je li to dobra ideja ili ne? Zašto smo skeptični?

1. David Duchovny se profilirao kao samoživi kreten u seriji CalifornicationKako ćemo ga opet gledati kao moralnog detektiva koji se bori za istinu, pa i po cijeni vlastite žrtve?

2. Gillian Anderson sada je neovisna, zrela žena u seriji The FallNije da to nije bila kao Scully, ali sada definitivno ima novu dimenziju.

3. Današnje teorije zavjere su prevazišle maštu scenarista serijeKako bi se snašli u ovom kompleksnom novom dobu, ljudi vjeruju u najnevjerovatnije stvari, izvanzemaljci i urota vlade danas su klišeji.

4. Navikli smo na dinamičniju radnjuSjećate se kako su epizode bile uzbudljive prije 13 godina? Pokušali ste ih gledati danas? Kao da se pred vašim očima pita razvlači.

5. Ali... 

Uzbuđeni smo. To je kao povratak naših imaginarnih prijatelja iz djetinjstva. Miris kolača od vanilije. Neke lijepe stvari. Nemojte nas razočarati.

Piše: Selma Kešetović