15.08.2015 u 03:18
Može li se penis doista slomiti?
Prelom penisa predstavlja težak oblik povrede koja nastaje prilikom savijanja penisa u erekciji, koja se javlja kada se membrana (lat. tunica albuginea) pocijepa.

Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako neko ima jake bolove u predjelu penisa, koji su povezani s modricama, otokom ili gubitkom erekcije, trebalo bi hitno da potraži medicinsku pomoć.

Ovo može da se dogodi bilo kada u toku seksa, kada penis prilikom penetracije pogodi neku čvršću strukturu (kao što je npr. perineum). Obično se dešava u pozi kada je partnerka gore (obrnuta kaubojka) ili u misionarskom položaju, a može da se dogodi i prilikom izvođenja određenih akrobacija u krevetu.

Ovaj problem pokidane membrane se uspešno riješavaju operacijom, koja traje oko sat vremena i radi se pod totalnom anestezijom.

Ukoliko ne uradite operaciju, jer možda ne osjećate prevelike bolove, morate imati na umu da parcijalno ili kompletno pucanje tunica albuginea može da dovede do većih problema, poput erektilne disfinkcije ili devijacije penisa.Urolozi Medicinskog centra u Sijetlu tvrde da postoji na desetine zabilježenih slučajeva s prelomom penisa, a apeluju da su muškarci u 20-im i 30-im godinama u većoj opasnosti da dožive ovu nezgodu, budući da uglavnom imaju buran i aktivan seksualni život .

Međutim, ovakvi slučajevi su zabeleženi i kod muškaraca u 40-im i 50-im godinama.


Izvor: telegraf.rs