29.11.2015 u 08:53
FOTO: Izvrsna gluma, pjevanje i ples mladih gračaničkih talenata na sceni BKC-a Tuzla
"Jasno je da se radi o multitalentovanoj djeci, jako su zanimljivi i mogu reći da je performans bio odličan."

Dvadeset mladih gračaničkih talenata su u subotu pred tuzlanskom publikom izveli muzičko-scenski projekt "We will rock you". Na sceni BKC-a su mladi pokazali izvrsnu glumu, pjevanje i ples.


Čitav projekt inspirisan je muzikom grupe Queen, a izvođači su mladi gračanički talenti, od 10 do 18 godina. Tekst mjuzikla napisala je rediteljica Mirela Trepanić, prema motivima istoimenog londonskog mjuzikla.


Mjuzikl je posvećen povratku rokenrola na scenu, a prenosi poruke o zajedništvu, ljubavi i prijateljstvu, o pobuni za bolje sutra, izgovorene kroz numeru This could be Haeven for Everyone (Ovo bi mogao biti raj za sve). Kroz mjuzikl se proteže I kritika potrošačkog društva, priča o globalizaciji i svijetu bez emocija.

Donosimo Vam komentare publike:



Edina Topčagić: Predobro, super, pogotovo kada Vam kćerka nastupa.


Sanita Breko: Divno, predivno. Djeca su super predstavili svakodnevnicu, nemam šta reći.


Sabina Tinjić: Dopada mi se. Djeca su simpatična. Došla sam iznenada, nisam znala o čemu se radi i jako su dobri, dotiču današnje teme.


Amir Tanović: Sve je super, zadovoljni smo, moj sin kaže da je kratko trajalo, znači da je bilo dobro.


Hasib Nočić: Ja sam ih gledao i u Gračanici, ova predstava je puno bolja. Mladi su uvijek lijepi, dobri, pametni. Super su.


Mirza Hodžić: Naravno da mi se svidjelo. Već sam ih gledao u Gračanici. Primijetio sam da su ubacili nekoliko novih stvari i svidjelo mi se. Veliki sam fan grupe Queen, sviđa mi se način na koji su to prenijeli u glumu, u komediju onim ljudima koji ne razumiju šta je Queen pokušava da kaže, oni su to prenijeli ljudima na jako kreativan način.


Mirsada Hodžić: Nešto neobično, nešto novo, mislim da treba više ovakvih stvari. Baš mi se svidjela predstava.


Manda Ilić: Ranije sam bila sam u prilici da ovu djecu gledam i slušam. Jasno je da se radi o multitalentovanoj djeci, jako su zanimljivi i mogu reći da je performans bio odličan. Ja sam prezadovoljna i ovaj put i svaki slijedeći put će doći da podržim ovako pametnu djecu.


Igraju: Amina Ahmetagić, Lamija Ahmetagić, Elvira Aljić, Amina Čeljo, Emina Ćurić, Amar Eminović, Samra Hodžić, Nadina Jogunčić, Adna Kakeš, Dženana Kakeš, Adnan Kapetanović, Kenan Mehić, Elma Mehinović, Taira Salihbašić, Tarik Salihbašić, Adnan Smajlović i Azra Topčagić.

Izvor: Kameleon.ba